مدیتیشن درمانی چیست؟

 

همانطور که از نام مدیتیشن درمانی پیداست می توان گفت که مدیتیشن درمانی، تلفیقی از مدیتیشن و روان درمانی است، پس قبل از اینکه به توضیح مدیتیشن درمانی بپردازیم، بهتر است که تعریف جامع و مختصری از روان درمانی طبق انجمن روانپزشکی آمریکا داشته باشیم.

روان درمانی، روشی است که به افرادی که با طیف وسیعی از بیماریهای ذهنی و مشکلات عاطفی مواجه هستند، کمک میکند. روان درمانی می تواند به از بین بردن یا کنترل علائم آزار دهنده کمک کند، بنابراین یک فرد می تواند عملکرد بهتری داشته و سطح بهزیستی و بهبودی خود را افزایش دهد.

مشکلاتی که به وسیله روان درمانی مورد کمک قرار میگیرد شامل مشکلاتی از قبیل کنار آمدن با زندگی روزمره، تأثیر ضربه، بیماری پزشکی یا از دست دادن، مانند مرگ یک عزیز؛ و اختلالات روانی خاص، مانند افسردگی یا اضطراب می باشد.

انواع مختلفی از روان درمانی وجود دارد که برخی از این روشها روی یک مشکل یا مسئله خاص می توانند تاثیر بهتری بگدارند.  روان درمانی ممکن است بصورت ترکیبی از دارو یا سایر روش های درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

ذهن ناخود آگاه انسان دلیل همه مشکلات است. روان درمانی برای شروع بسیار میتونه مفید واقع بشه اما ما رو به اون هدفی نهایی شاید نرسونه. در واقع روان درمانی برای مدت کوتاهی ذهن رو تمییز میکنه

از تمام آشغالهایی که در درونش بوده خالی نگه می داره و درست در همین زمان وقت مناسبیه که مدیتیشن وارد عمل بشه. حالا دیگه مشکلات ذهنی یا همون آشغالها مجالی برای بهم ریختن ما ندارند و نمی تونند ما رو گیج و سرگردون کنند. دیگه ما نیازی به روان درمانی پیدا نخواهیم کرد. در واقع ما در مسیر درست قرار گرفتیم. الان اون مشکلات نمی تونند به ما ورود پیدا کنند.

حالا اگر ما روان درمانی رو انجام نمی دادیم و هنوز درونمون مملو از مشکلات بود انجام مدیتیشن بیهوده می بود. مثل این بود که ما دانه ای رو بخواهیم در درون یک سنگ قرار بدیم. طبیعا دانه زنده نخواهد ماند تا تبدیل به یک گیاه یا درخت و یا گل بشه.  پس روان درمانی برای این خوبه که بستر درون ما رو برای کاشت بذر مدیتیشن آماده کنه.